Riia/Riga

Mõned nädalad tagasi käisime Riias. Ilmselt tegime sellise tüüpilise eestlaste tripi Riiga ehk loomaaed, Lido ja järgmisel päeval tegime kiire tiiru poodides.
Natuke peale Valmierat oli teeääres selline tore koht, mille nime ma ausalt öeldes ei tea, aga otsustasime peatuse teha. Ma avastasin, et ma ei ole seal ühtegi pilti hoonete kompleksist teinud, ainult oravatest. After a city called Valmiera we saw that place and decided to stop. In some reasons I only made pics of squirrels.




Riias läksime kohe loomaaeda. Ühte peab ütlema seal on päris väike parkla, aga sel päeval oli tööl üks väga usin mees, kes suutis kõik autod ära mahutada, mina vähemalt ei näinud, et mõni oleks pidanud ära minema. Piletiinfo. Muide piletiinfos on, et kaks täiskasvanut ja kaks last on 17 eurot. Meil oli kaks täiskasvanut, kaks last ja mina (seal kusagil vahepeal), saime ka 17 euroga pluss siis parkimine oli 2 eurot. First of all we went to the zoo. Ticket information.





After that we went to the Lido. It was fine I mean I have had way many better meals but they have nice outdoor area. Mina Lidost eriti vaimustuses ei olnud, aga mu väike vend leidis endale väljas piisavalt tegevust.





We stayed at Tia hotel which was 2 km away from old town. Nothing speacial as we just looked for hotel where to stay. Two negative things. They claimed to have parking area. We luckily got place where to park but where was only 6 parking slots. Also we had breakfast included but seprately it was 6 euros and it definitely wasn't worth it. We had 2 rooms, 1 twin room and 1 triple room. Me ööbisime Tia hotellis, mis oli 2 km kaugusel vanalinnast. Me teadsime, et olemas on parkimiskohad, aga neid oli ainult 6, mida oli ilmselgelt vähe ning mitmed autod saadeti tasulisse parklasse, meil õnneks vedas ja saime koha hotelli ette. Meil oli hommikusöök hinnas, kuid eraldi maksis see 6 eurot ja see polnud absoluutselt mitte seda raha väärt. Lihtne näide peekoni kirjaga aluse juures oli lihtsalt rasvas hulpiv keedupekk. Kuid me läksime sinna peamiselt magama ja sellega mingeid probleeme polnud. Toad oli teest kaugemal ehk mingit erilist müra tuppa ei kostnud. Meil oli üks kahene ja üks kolmene tuba. Kokku maksime nende eest umbes 130 eurot, mis tegelt polnud palju, arvestades, et me bookisime hotelli 12 tundi enne minekut.
Kuna me olime suhteliselt vanalinna lähedal, otsustasime emaga õhtul väikse jalutuskäigu teha. In the evening me and mum went to the Riga old town.





Peale Lidot käisime Molsi keskuses ja ära tulles Alfas. We visited two shopping centers Mols and Alfa.
Koju sõites otsustasime läbi käia Turaida lossist ja Sigulda köisraudtee juurest. Köisraudteed otsisime päris kaua. Me läksime alla orgu välja ning siiis vasakule, jõudsime Tarzani seiklusparki. Läksime tõstukiga ülesse (2 eurot üles-alla) ning köisraudtee jäi vaateratta taha. Meie sinna ei läinud kahel põhjusel: esiteks on see nii võsasse kasvanud ning väga midagi sealt ei näe ning teiseks see pandi inimesi nii täis. Turaida lossis tegime kiire tiiru ja sõitsime koju tagasi. We also visited Turaida castle and Sigulda funicular. We decided not ta have a ride with last one as it was so full and also there seemed not to have any good views.







hopefully it will help some of you.

järgmise korrani   x

Comments

Popular posts from this blog

Eveline BIG VOLUME EXPLOSION! ripsmetušš

BYS Velvet lips liquid lipsticks

Products I Plan to Pan in 2023